Twee producten die je huid onmiddellijk leven inblazen.

Een vleugje blush of bronzer fleurt je op!

Blusher en bronzer zijn de beste vrienden, twee producten die je huid onmiddellijk leven inblazen, hoe kort je ook geslapen hebt, hoe moe je ook bent, of dat het midden in de winter is en alles is donker en grijs. Je fleurt op van een vleugje bronzer en/of blush!

Hier bij Mineralissima zijn we fan van kleuren, zoals je misschien al gemerkt hebt. En we helpen je ook graag het beste uit je make-up routine te halen, met tips en tricks (zie hier wat wenkbrauwtips ) en dat bespreken we vandaag met de nadruk op blusher en bronzer.
Blusher en bronzer kun je het hele jaar door gebruiken, ongeacht je huidskleur. Er is een optie voor iedereen en we helpen je die te vinden!

Wat de volgorde van aanbrengen betreft: breng eerst je bronzer of contour aan en ga dan verder met je blusher. Lees verder voor onze top bronzer en blusher tips en een selectie met kleuren die bij Mineralissima verkrijgbaar zijn.

Bronzer

Je gezicht bronzen is niets nieuws. Stel je bronzer voor als de bruine kleur die de zon zou achterlaten (maar dan is de bronzer de veilige optie voor een zomers kleurtje) op je gezicht. Dit doe je op de uitstekende punten, misschien ook het puntje van de neus of je kunt zelfs een heel klein beetje over het hele gezicht aanbrengen.

Ook kun je een (matte) bronzer gebruiken om het gezicht te shapen, of te wel contouren. Of je nu wel of geen fan bent van contouren, het is altijd goed om een vertrouwde bronzer in je collectie te hebben.

De bronzer kleuren
De ideale bronzer kleur moet 1 a 2 tinten donkerder zijn dan je huidskleur, om te zorgen dat hij opvalt en wat contrast schept. Bekijk een ons handige overzicht welke kleur past bij jouw huid-omschrijving.

Ga je voor een zomerse glow? Dan is voor een lichte huid onze Minerale Bronzer Sunkissed een mooie optie. Onze populaire bronzer Ibiza is de bestseller voor de licht-medium huidjes. Heb je een medium huid, dan zit je altijd veilig met bronzer Samui.Heb je de wens voor optische aanpassingen aan het gezicht? Gebruik dan op basis van je ondertoon een bronzer zonder shimmer. Bijvoorbeeld zijn natuurlijke bronzer Jetsetter en Laguna super keuzes in compacte vorm. Omdat deze (semi) mat zijn, zijn zij geschikt om zowel te contouren als te bronzen.
Deze lichtgewicht compacte poeders zijn geschikt voor lichte en medium huidtinten en zijn in laagjes opbouwbaar in intensiteit.Alle bronzers die we ontwikkelen zijn dierproef-vrij, veganistisch en bevatten geen parabenen of chemicaliën.

Plaatsing en tips voor het aanbrengen van bronzer
Je kunt bronzer op een paar manieren aanbrengen, afhankelijk van de uiteindelijke look die je wilt.

De 3 vorm is een klassieke truc om te ontdekken waar je de bronzer kunt aanbrengen. Een meer simpele en meest gekozen truc is de C-vorm; De wangen gecombineerd met het voorhoofd. Het knobbeltje bij je oor is hierbij het startpunt. Blend dit uit langs het jukbeen en langs de slapen richting het voorhoofd. Dit geeft je de meest natuurlijke bronzing look.

Insider tip: Wil je een dagelijkse make-up look zonder er te gemake upt uit te zien (een ‘no make-up look’), dan kun je met behulp van een fluffy oogschaduwkwast een klein beetje bronzer op je ogenleden aanbrengen. Dit zorgt voor een mooie natuurlijke schaduwlook.

De beste make-up kwast
Voor een meer gedefinieerde contour, is de beste kwast bij het aanbrengen van een bronzer, de Schuine Bronzer/Contour kwast. Voor een lichtere, luchtigere look, kun je kiezen voor de Fluffy poeder kwast.

De applicatie
Pak met de haren van je kwast een kleine hoeveelheid van de bronzer vanuit het deksel. Begin met een klein beetje poeder, want ‘a little bit goes a long way’. Breng het aan op de gewenste plekken en breng eventueel extra laagjes aan om de kleurintensiteit op te bouwen.

Bekijk gerust onze gebruikerstip-video over het toepassen van minerale Bronzer.

Blusher

Wist je dat je maar drie dingen nodig hebt om er 's morgens wakkerder uit te zien?
1. Mascara, 2. wat highlight bij het binnenste ooghoekje en ja -je raadt het al- blusher!
Een roze (of oranje) knal op je wangen geeft een frisse uitstraling aan je gezicht en maakt je wakkerder.

Blusher geeft ons een gezonde en jongere uitstraling. Krijg die frisse, energieke blik die je met (alleen) een bronzer niet kunt bereiken. Het is een geweldig item om in je make-up tasje te hebben. Met een klein vleugje op je wangen breng je gemakkelijk weer leven in je gezicht.

Onthoud dat onze blushers vrij zijn van bismut, nanodeeltjes, geurstoffen, wreedheid en parabenen.

De kleuren van de blushers
Zoals je kunt zien hebben we een mooie collectie blush kleuren die geschikt zijn voor verschillende huidtinten. Je zal dus gemakkelijk een kleur kunnen uitkiezen die bij je past, wat je ook zoekt!


Afhankelijk van je teint en ondertoon is een prachtige selectie beschikbaar waar je een keuze uit kunt maken. De frisse kleur van Minerale blusher Cheeky is erg populair voor licht-medium huidskleuren. Met Bliss blush kan bijna iedereen wel aan de slag. En voor onze fans van compacte blushers heb je de keuze uit de 2 kleuren Dollface en Hello dolly die gemakkelijk zijn in gebruik en mooi in kleurintensiteit op te bouwen zijn.

Plaatsing en tips voor het aanbrengen van blush
Wat het aanbrengen betreft is de meest klassieke tip die je waarschijnlijk gehoord hebt; om te glimlachen en de blusher op het uitstekende deel van onze wangen aan te brengen, maar dat is niet de enige manier. De plaatsing is wel belangrijk omdat die verandert hoe je gezicht eruit ziet en het kan je make-up look echt maken of breken.

Je kunt het natuurlijk direct op de appel van de wangen aanbrengen door recht in de spiegel te kijken. Glimlach eventueel als je twijfelt, maar je kunt ook de positie vinden als je gezicht in rust is. Denk eraan bij het aanbrengen steeds een opwaartse beweging te maken naar je slapen of richting de oren.

Zo ontstaat een jongere, frisse, gelifte blik. Probeer het maar eens uit! En je kunt zelfs wat blusher op het puntje van je neus aanbrengen, voor een speelse, jeugdige uitstraling.

De tips die we hier noemen wat betreft het plaatsen van blush, gelden voor alle gezichtsvormen. Maar als je gezichtsvorm lang is; breng je de blush horizontaal over de jukbeenderen aan, om het in evenwicht te brengen en breedte in het midden van het gezicht te creëren.

Insider tip: breng nooit lager aan dan de appeltjes van je wangen, want dat kan je gezicht er hangend uit laten zien.

De beste make-up kwast
Als het gaat om de beste kwast, zijn er een paar mogelijkheden. De minerale poederkwast, is een goede optie voor het aanbrengen van de minerale blushers. Voor een meer gedefinieerde blushkleur raden we de Blush kwast aan, waarna het mooiste, natuurlijkste resultaat bereikt kan worden door daarna te blenden met onze kabuki kwast.

De applicatie
Omdat de minerale poeders super gepigmenteerd zijn, heb je maar een klein beetje van de blush poeder nodig. We raden je aan het potje, afgesloten met de zwarte dop, eventjes te schudden en de poeder die achterblijft in het deksel te gebruiken. Dep de haren van de gekozen blush kwast lichtjes in de poeder en je kunt starten met de applicatie op het gezicht.

Bekijk gerust onze gebruikerstip-video over het toepassen van minerale Blush.

 

Wat is jouw favoriete blush of bronzer tip? We hopen dat je van deze tips en trucs genoten hebt en bekijk de rest van ons assortiment minerale make-up hier.