Vraag je je af wat niet-comedogeen betekent?

Zoek niet langer

Als je zoals de meeste vrouwen bent, heb je de term vast wel eens gehoord. Maar weet je niet precies wat het is of waarom je het in je make-up zou moeten willen hebben? Om je te helpen, hebben we deze blog gemaakt. We zullen uitleggen:

• Wat niet-comedogene make-up echt betekent (en welke make-up NIET in aanmerking komt)
• Hoe je door de lijstjes met “probeer dit!” op internet heen kunt kijken
• Dat het op een gemakkelijke manier een product leren kennen NIET ideaal is.

Laten we eerst niet-comedogene make-up definiëren Volgens Joshua Zeichner, MD, directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek in het Mount Sinai Hospital, is ''niet-comedogeen een term die wordt gebruikt om een product te beschrijven dat poriën niet verstopt en acne bevordert.” In wezen wordt elke foundation die is gemaakt om poriën niet te verstoppen of puistjes tegengaat als niet-comedogeen bestempeld.

Ben je klaar om de juiste foundation en make-up te vinden die acne helpt te verminderen of mee-eters (comedonen) voorkomen? Lees dan verder!

Wie moet niet-comedogene producten gebruiken?
Dit soort make-up is ideaal voor iedereen met een gevoelige en/of onrustige huid. Dit niet-verstoppende type product maakt een enorm verschil voor de huid dat de neiging heeft uit te breken of geïrriteerd te raken. Het is ook fantastisch voor zowel droge als vette huidtypen, omdat het geen chemicaliën heeft die beide huidtypen slecht beïnvloeden.

Heb je deze andere belangrijke (maar enge) term gehoord, acnegenic?
Acnegene ingrediënten zijn snelle triggers voor puistjes.

Dit zijn producten die op je gezicht zitten en binnen een dag huidproblemen kunnen veroorzaken. Wat bijna erger is, zijn comedogene ingrediënten. Waarom? Comedogene ingrediënten zijn het type ingrediënten die je hier en daar gebruikt maar op de lange termijn acne kunnen veroorzaken. De opbouw kan enkele maanden duren - en kan vervolgens leiden van comedonen (mee-eters) tot puistjes. Omdat het proces maanden kan duren, kunnen opeens puistjes verschijnen en - begrijpelijkerwijs – heb je geen idee waar de acne of onrustige huid vandaan komt.

Afstappen van comedogene ingrediënten helpt - en dit is hoe je dat doet.

Welke ingrediënten zijn niet-comedogeen (en welke wel)
Wanneer we willen overstappen op een niet-comedogene foundation en andere producten, moeten we bevestigen dat producten nog steeds ingrediënten zoals oliën kunnen bevatten. Er zijn bijvoorbeeld etherische oliën die als niet-comedogeen worden beschouwd - hoewel velen ons is geleerd weg te lopen zodra de term olie valt.

Waarom?
Terwijl sommige oliën de huid verstoppen, helpen andere oliën het gezicht te voeden en de huid te hydrateren. Wanneer gevoed, kan de huid gezonde cellen aanvullen en ondervindt het minder irritatie door droogte.

Welke ingrediënten te vermijden (inclusief gezond klinkende vegan ingrediënten)
Er zijn chemisch ingrediënten die je het beste kan vermijden, evenals ingrediënten die gezond KLINKEN maar die de acne-gevoelige huid verstoppen. Vaak is het goed om de ingrediënten die poriën verstoppen te vermijden:

• Algen
• Zeewier
• Kokosboter
• Kokosnootolie
• Gesulfateerde jojoba-olie (niet-gesulfateerd kan goed zijn!)
• Natriumchloride
• Termen die eindigen op elementen zoals Isopropyl Isostearate, Isopropyl Myristate & Isopropyl Palmitate

De beste niet-comedogene make-up ingrediënten
Hoewel kokosolie geweldig kan zijn om mee te koken, kan deze olie slecht zijn om langdurig op de huid te laten zitten – het kan zich langzaam opbouwen en steeds meer acne veroorzaken. Gelukkig zijn er nog andere fantastische natuurlijke foundationproducten en make-upproducten met ingrediënten die veilig zijn voor huidtypes die gevoelig zijn voor acne. Voorbeelden hiervan zijn:

• Wilgenbast extract
• Zinkoxide
• Mineralen
• Toverhazelaar extract
• Kamille-extract
• Saffloer olie

De #1 fouten bij het kiezen van make-up
De meeste mensen kiezen make-up door te kijken naar recensies, prijzen en het label - vooral als het gaat om een flitsend, bekend of designer merk waar je vrienden of familie dol op zijn. Het probleem is dat deze bronnen vaak geen rekening houden met de ingrediënten. Het maakt niet uit hoe duur of luxe een merk is, als een make-up chemicaliën of zeewier of andere comedogene ingrediënten bevat, kan dat een zeer slechte make-upkeuze zijn voor iemand die vatbaar is voor puistjes. En omdat de opbouw maanden kan duren, realiseren de meeste mensen zich niet eens dat het de make-up is die ze 3 maanden eerder hebben gekocht ... die deze problemen veroorzaken.

De beste manier om de juiste niet-comedogene foundation te vinden
Naast het lezen van de ingrediënten en ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met de bovenstaande lijstjes, zijn hier een aantal andere manieren om te bepalen welke make-up een fantastische keuze is voor jou.

Let op het AANTAL ingrediënten
Naast het kijken naar wat er wordt gebruikt, zie je dat sommige make-up (zelfs niet-comedogene foundation) 6 ingrediënten bevatten ... terwijl anderen er 20, 40 hebben. Hoe eenvoudiger een product, hoe makkelijker je huid het aankan.

• Probeer de foundation om te zien hoe je huid aanvoelt
Make-upbedrijven die echt in hun product geloven, maken probeerverpakkingen voor een lage prijs, zodat je ze zelf kunt ervaren. De perfecte tactiek is om te zien hoe je huid voelt (licht? Zwaar? Fris?) na het proberen van een testpakket van een natuurlijke, niet-comedogene make-up.

• Lees echte klantbeoordelingen
Als we zeggen lees reviews, dan bedoelen we niet artikelen van internationale publicaties. Vergeet niet dat veel van deze websites worden betaald of dat hun personeel gratis producten hebben ontvangen om een plekje in het artikel te krijgen. Het belangrijkste is om echte 'geverifieerde’ recensies van de website of externe verkopers te lezen.

Onthoud vooral dit
Probeer bij het selecteren van een niet-comedogene make-up de ingrediëntenlijst zo klein mogelijk te houden. Dit is een van de absolute topindicatoren dat de make-up in de zuiverste, zachtste vorm is die mogelijk is.

Probeer een → volledig natuurlijke, vegan make-up (met een korte ingrediëntenlijst)